Like us on Facebook

banner image

PageNavi Results No.

banner image

Bilgisayarınıza Su veya Kahve Dökerseniz Ne Yapmalısınız ?




Bilgisayarınıza sıvı dökülmesinden sonra yapmanız gereken ilk şey makinenizi kapatmak ve daha sonra güç kablosunu ve pili en kısa zamanda çıkarmaktır. Sıvı dökülmesini önlemek için en iyi yolu asla yiyecek ve içecekleri bilgisayarınıza yakın tutmamaktır. Bilgisayara bir şey dökmek garantiyi geçersiz kılar.

  • Sıvı döküldüğü zaman hemen bilgisayarınızı kapatın ve hemen güç kablosunu çıkarın. Bunu yapmanın en hızlı yolu çoğu modelde, ekran kararıncaya kadar güç düğmesine basılı tutmaktır. Bilgisayarınızı kapatmak için ne kadar uzun süre beklerseniz, ciddi şekilde zarar görme şansınız o kadar artar.



  • Bilgisayarınızda çıkarılabilir bir pil varsa çıkarın, gerekirse kurulayın ve daha sonra güvenli bir yere koyun. Klavyenize çok fazla sıvı döktüyseniz, dizüstü bilgisayarınızı yüzü aşağı gelecek şekilde kapağı açık bir havluya (ters V gibi) yerleştirin. Bu, damlacıkların altındaki hassas bileşenlere ulaşmadan önce akmasını sağlar.



  • Lütfen pirinç kullanmayın ve kasayı kendiniz açmaya çalışmayın. Pirinç nemli elektronikleri kurutmak için kullanılacak bir madde değildir. Kurutma işlemini hızlandırmaz ve soğutma sisteminde veya USB bağlantı noktalarında pirinç taneleri kaçarsa daha fazla soruna neden olur.


Bilgisayarınıza Su veya Kahve Dökerseniz Ne Yapmalısınız ? Bilgisayarınıza Su veya Kahve Dökerseniz Ne Yapmalısınız ? Reviewed by Administrator on Cuma, Haziran 12, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.